Vraag & Antwoord

We krijgen naast enthousiaste en positieve reacties ook een aantal vragen van jullie.

Bij deze proberen we alvast op de meeste vragen een antwoord te geven. Staat jouw vraag en antwoord er niet bij? Stuur ons dan gerust een e-mailtje.

Algemeen

Wie zijn jullie eigenlijk?

Wij zijn ambachtelijk, lokale makers van eet&drink  producten. Door de crisis allemaal flink geraakt in de omzet en daardoor dichter bij elkaar gebracht. Samen zijn we door de crisis heengekomen en hebben we vele prachtige (h)eerlijke producten uit de regio 073 bij jou thuis gebracht.

Het is een te mooi concept om mee te stoppen. De noodzaak voor de ondernemers is er niet perse meer, maar de noodzaak voor kortere ketens en (h)eerlijk lokaal ambachtelijke producten blijft bestaan. Via deze weg proberen we het makkelijker te maken om de lokale makers van lekkere producten te vinden en daarvan te proeven!

Voor meer informatie over de deelnemers, kijk bij de over ons pagina.

Waarom doen jullie dit eigenlijk?

De aanleiding is dat wij, makers van (h)eerlijk echte lokale producten, de omzet grotendeels (en soms zelfs volledig) zagen wegvallen door de sluiting van de horeca en de annulering van evenementen en catering activiteiten. Daarnaast zagen we ook de afzet bij de betere lokale detailhandel afnemen omdat de meeste consumenten nu wat in de supermarkt gaat kopen. Op deze hebben we samen toch wat afzet te gegenereerd.

Maar het is een te mooi concept om mee te stoppen. De noodzaak voor de ondernemers is er niet perse meer, maar de noodzaak voor kortere ketens en (h)eerlijk lokaal ambachtelijke producten blijft bestaan. Via deze weg proberen we het makkelijker te maken om de lokale makers van lekkere producten te vinden en daarvan te proeven!

Kan ik jullie ook bezoeken?

Alle deelnemers hebben een eigen locatie in en rondom ‘s-Hertogenbosch. Neem contact op met de deelnemers om te kijken of je ze kun bezoeken of om een afspraak te maken. Maar…. let op die 1,5m !

Iedereen is van harte welkom om de ambachtelijke productie en winkeltjes van dichtbij te komen bekijken om zelf te zien en te ervaren hoe al dat lekkers gemaakt wordt. Sommigen bieden ook workshops aan, dat is pas echt een leuke ervaring!

Kan ik een tip geven voor een leuke lokale deelnemer?

Natuurlijk!

We dachten dat we uit elke categorie producten al een echte lokale maker al in de selectie hebben staan. Er zijn natuurlijk veel meer lokale makers/telers/kwekers van mooie (h)eerlijke producten. Als je een tip hebt, laat het ons weten en we kijken of we daar een doosje mee kunnen vullen.

Vragen over de bezorging

Kan ik ook voor iemand anders bestelen (kado)?

Jazeker kan dat. Het is juist nu hartstikke leuk om zo’n (h)eerlijk kado te geven. Ook mogelijk als pakket voor de zakelijke markt en eind van het jaar komt er ook een echt lokaal Proef073 Kerstpakket.

In het bestelproces kun je het afleveradres invullen en er is zelfs een ruimte voor een opmerking. Hier kun je ook een boodschap voor de ontvanger opgeven. Wij zorgen dat zowel het pakket als de boodschap doorkomt!

In welke plaatsen bezorgen jullie?

We bezorgen de hele regio 073 en een beetje daarbuiten.

‘s-Hertogenbosch
Rosmalen
Vught
Cromvoirt
Schijndel
Vlijmen
Nieuwkuijk
Haarsteeg
St Michielsgestel
Den Dungen
Berlicum
Middelrode
Nuland
Vinkel
Bokhoven
Empel
Hedel
Ammerzoden

En alles wat daartussenin ligt!

Versturen jullie ook pakketten?

Momenteel wordt er nog niet verzonden ivm de kans op beschadiging glaswerk (bier/wijn) en omdat er ook regelmatig dagverse producten worden gebruikt.

Als verzending wel kan dan zal dat in het bestelproces vermeld staan.

Kunnen de pakketten dan ook worden opgehaald?

Momenteel hebben we nog geen vaste fysieke locatie om de pakketten op te halen. Dit gaat in de nabije toekomst wel veranderen. Zo snel dit wel kan zal die optie ook op de webshop worden vermeld.

Kan er op een andere dag worden bezorgd?

De bezorging is wekelijks op vrijdag. In de drukkere weken kan het ook zijn dat we donderdagavond leveren.

Het is mogelijk om in het opmerkingenveld van de order aan te geven wat te doen indien je niet thuis bent.

 

Kan ik de bezorgtijd kiezen of opvragen?

Bezorgingen zijn soms op donderdagavond, maar meestal op vrijdag, de exacte tijd kunnen we helaas niet opgeven. Maar reken op een bezorging ergens tussen 12-17u.

In het opmerkingenveld bij de bestelling kun je eventueel bezorginstructies opgeven, zoals wat te doen indien niet thuis.

Voor verzendingen zijn we afhankelijk van de vervoerder.Je krijgt wel een track&trace code.

Wat gebeurt er als ik niet huis ben bij de bezorging?

In het opmerkingenveld bij de bestelling kun je del bezorginstructies opgeven, zoals wat te doen indien niet thuis. Indien er niks is opgegeven en er is niemand thuis dan proberen we het pakket bij een van de buren af te leveren of leggen het ergens op een beschutte plaats in de voortuin of oprit oid.

Bij niet thuis sturen we je altijd een berichtje met waar het pakket is afgegeven.

 

Vragen over de inhoud

Kan ik zelf een box samenstellen uit jullie aanbod?

Momenteel kan er nog niet zelf een pakket worden samengesteld. We werken er wel aan om dat in de toekomst mogelijk te maken.

Voor grotere orders (bv zakelijk) is het uiteraard wel mogelijk om een mooie pakket naar wens samen te stellen. Meer info per e-mail.

Het is uiteraard wel mogelijk om bij de deelnemers zelf iets uit hun assortiment te bestellen en/of af te halen. Voor meer informatie daarover kun je via de linkjes naar de deelnemers op de “over ons” pagina de afzonderlijke deelnemers benaderen voor hun eigen producten.

Zijn de producten ook los te bestellen?

Jazeker!

Echter is de wekelijkse box een vaste selectie uit het assortiment van de deelnemers. Maar je kunt uiteraard bij de deelnemers zelf de producten naar keuze afhalen of bestellen via hun eigen webshops. Zie de over ons pagina voor een link naar de websites en webshops van de deelnemers.

Alleen brouwerij D’n Draok heeft geen eigen webshop of winkel. De speciaalbieren van D’n Draok zijn bij zo goed als alle slijterijen in Denbosch, Vught en Rosmalen te vinden. Of anders via de webshop van Hellobier.

073 WEBSHOP