Bierbrand & Whisky

VAN DUKETOWN SPIRIT

Duketown-Spirit-Klok

Duketown Spirit bestaat sinds 2019 en heeft als doel de eerst echte Bossche Whisky te maken. Nu is dat een hele uitdaging omdat er voor het maken van whisky twee productieprocessen nodig zijn: brouwen en stoken. Duektown Spirit is dan ook een lokale samenwerking tussen Brouwerij D’n Draok en de Bossche Stokers.

Brouwerij D’n Draok maakt uit gerstemout de alcohol. Dit gebeurt door een proces vergelijkbaar aan het brouwen van bier. In een beslag wat bestaat uit water en gerstemout worden suikers gemaakt. Deze suikers worden in de vergistingstank door gist omgezet in alcohol. De alcohol wordt vervolgens door de Bossche Stokers in hun koperen stookketels uit de vloeistof gestookt. NA 2x stoken is er een fijne zuivere alcohol van ong 70%. Deze alcohol (Spirit) gaat vervolgens voor minimaal 3 jaar en 1 dag in eikenhouten vaten, dan mag het pas Whisky heten. Dus nog even geduld tot 2022.

Tot die tijd brengt Duketown Spirit regelmatig een bijzondere gelimiteerde houtgerijpte spirit in de markt, Beer Brandy (Houtgerijpt) en Single Malts (vatgerijpt). Hou Duketown Spirit in de gaten en mis niks!

Duketown-Spirit-logo-zwart-01

Duketown Spirit
Tramkade 26
‘s-Hertogenbosch
www.duketownspirit.nl

073 WEBSHOP