Speciaalbier

VAN BROUWERIJ D’N DRAOK

Draok Vrijstaand logo new

In de regio 073 wordt uiteraard ook speciaalbier gemaakt. Een van de brouwerijen die lokaal actief is is brouwerij D’n Draok uit Den Bosch.

Brouwerij D’n Draok is 2012 uit een hobby ontstaan maar is sinds een succesvolle deelname bij de verkiezing Brabants Lekkerste Bier in 2015 en zelfs finalist in 2016, hard gegroeid. Inmiddels heeft Brouwerij D’n Draok een prachtige eigen brouwinstallatie met een capaciteit van 3000 liter per maand waar de brouwer full time actief is om de regio 073 van de heerlijke specialere biertjes te voorzien. Er is bewust gekozen om echt lokaal te produceren en de volledige capaciteit te benutten voor de regio 073 om het echte “lokale” en de charme overeind te houden.

De bieren van Brouwerij D’n Draok zijn bij zo goed als alle slijterijen in de regio 073 te verkrijgen. En natuurlijk op bij een aantal betere biercafe’s van de tap verkrijgbaar. Kijk op de website van D’n Draok waar de Draokjes verkrijgbaar zijn. En het is extra leuk dat in diverse pakketten van Proef073 ook de lekkere lokale bieren van Brouwerij D’n Draok zitten.

Naast het brouwen van heerlijke biertjes verzorgt Brouwerij D’n Draok ook leuke en leerzame activiteiten, zoals:

  • Rondleidingen door de brouwerij met uitgebreide uitleg van het brouwproces en de gebruikte ingrediënten
  • Bierproeverijen met aandacht voor de bierstijl, de geschiedenis en natuurlijk de beleving (geur, kleur & smaak)
  • Bierbrouwworkshop, onder begeleiding echt je eigen bier brouwen

Brouwerij D’n Draok
Musselstraat 55
5215HE ‘s-Hertogenbosch
www.DRAOK.nl

073 WEBSHOP