Over ons

Proef Lokaal, Lekker!

Onder het mom #supportyourlocalsNL had een aantal Bossche producenten de handen ineen geslagen (niet letterlijk natuurlijk) en, om de stilstand en omzetverlies in de corona crisis door te komen,  presenteerden zij  van maart tot juni 2020 samen elke week een nieuw heerlijk pakket met ambachtelijke, lekkere, en echt lokaal gemaakte producten uit en voor ‘s-Hertogenbosch en omstreken. Dit idee wordt nu voortgezet door regelmatig enkele lekkere lokale themapakketten te verzamelen en aan te bieden. Er is ook zoveel te proeven uit de regio 073: Proef 073, keilekker!

Wij zijn: PROEF 073 !

Logo Proef073 zwartwit

Hieronder zijn de bedrijven te vinden die voor de diverse Proef073 pakketten hun (h)eerlijke lokale producten leveren. Neem vooral ook een kijkje op de website (of de fysieke locatie) van deze lokale ondernemers. Daar is veel te zien en te proeven!

DE BROODSPECIALIST

Met ruim zestig soorten volkorenbroden, waarvan er 21 met desem zijn gebakken, kun je ons gerust ware broodspecialisten noemen. We bakken broden van luchtig tot heel zwaar en allemaal zonder broodverbetermiddelen of e-nummers! Al onze broden zijn lactosevrij. Puur en ambachtelijk gebakken brood, en dát proef je.

Daniël, de Broodspecialist
www.debroodspecialist.nl

BOSSCHE BROUWERIJ D’N DRAOK

Brouwerij D’n Draok is sinds 2012 actief en inmiddels een gevestigde naam in ’s-Hertogenbosch en omstreken. We brouwen lekker lokaal ambachtelijk bier in eigen brouwerij voor de regio 073. Twee keer is een Draokje doorgedrongen tot de top van de jaarlijkse verkiezingen Brabants Lekkerste Bier. En met een finalist wordt ‘s-Hertogenbosch toch goed vertegenwoordigd op speciaalbier gebied in Brabant.
D’n Draok brouwt diverse stijlen speciaalbier, zowel klassieke Belgische stijlen zoals Blond, Dubbel en Tripel als seizoens specials. Daarnaast ook regelmatig bijzondere speciale brouwsels zoals stevig gehopte frisse bieren en zware genietbieren die in houten vaten zijn gerijpt. Keuze genoeg! En goed verkrijgbaar in de regio 073.
Naast het brouwen van speciaalbier worden er ook rondleidingen, proeverijen en workshops aangeboden. En…. we maken ook private label bieren samen met de opdrachtgever. Kijk hier maar eens voor meer info.

Paul, de Bierbrouwer
www.draok.nl

SAMPIETRO SPECIALTY COFFEE

Sampietro Specialty Coffee is er voor iedereen die gek is op koffie. Met zorg selecteren wij koffiebonen, die wij vervolgens ambachtelijk branden in onze koffiebranderij in Den Bosch. De koffie wordt gegarandeerd vers gebrand bij je bezorgd. Wij streven naar de mooiste smaak in ieder kopje, die voor iedere koffieliefhebber toegankelijk is. Bij ons vind je geen ingewikkelde smaakprofielen, zure tonen en funky aroma’s. Bij ons vind je koffie zoals wij geloven dat het bedoeld is: toegankelijk, vol van smaak en mooi in balans. Koffie met karakter!

Stefan, De Koffiebrander
www.sampietro.nl

DE LEKKERE MAN

De Lekkere Man is een cateringbedrijf dat begonnen is vanuit een fascinatie met mannenvlees. We combineren onze passie voor gastronomie en creatieve conceptontwikkeling met aandacht voor duurzaamheid.
Mannenvlees. De broers van legkippen en melkkoeien geven geen melk of eieren, worden in Nederland niet gegeten en staan niet in de wei. Sinds drie jaar werken we samen met biologische Brabantse boeren die hun mannen (hanen, stieren en bokken) wél in de wei zetten en verwerken we het vlees tot heerlijke producten. Van rendang tot paté en van stooflees tot droge worst; mannen zijn heerlijk! Onze producten verkopen we en gebruiken we in cateringklussen en diners die we verzorgen.
We worden gelukkig van het verzorgen van bijzondere catering en vertellen graag meer verhalen over de wereld achter ons eten. Zo werken we inmiddels met meer dan alleen mannen en we kunnen verklappen; de wereld is lekker en er blijft genoeg te ontdekken!

Jorn & Anne, De Lekkere Man
www.delekkereman.nl

BOERDERIJ BLEIJENDIJK

Boerderij Bleijendijk is de biologische melkveehouderij op Landgoed Bleijendijk die met een kudde van zo’n 60 biologische melkkoeien vol enthousiasme wordt gerund door Rob Bennenbroek en Marjolein van Mullekom: “Wij geloven in eerlijke producten die met aandacht voor dier en natuur gemaakt worden en die dicht bij huis verkocht worden”.
We houden koeien van het ras Montbéliarde. Stevige en rustige melkkoeien die daarnaast hoogkwalitatief vlees produceren. Het vlees, kaas en andere landgoedproducten worden verkocht in de Boerderijwinkel op het erf. Wanneer u lid bent van onze winkel, kunt u 24/7 terecht voor boodschappen met uw persoonlijke sleutel.
De dieren worden biologisch gehouden wat betekent dat zij biologisch voer krijgen (alleen gras) en daardoor zorgen voor heerlijke biologische zuivel en vlees.” Dit jaar werken we voor het eerst met een voorjaarsafkalvende veestapel, dat wil zeggen dat alle koeien in het voorjaar een kalfje krijgen. Ook de kleintjes gaan samen met hun (pleeg/zoog)moeder lekker naar buiten!

Rob & Marjolein, De Zuivelboeren
www.bleijendijk.nl

BRABANTSCHE WORSTENBROODJES

Eigenaar Remco Beekman heeft een grote passie voor het Brabantse worstenbroodje. In 2014 startte hij – vanuit een uit de hand gelopen hobby – een kleine bakkerij in winkelcentrum Boschveld in ’s-Hertogenbosch. Tegenwoordig bakken 38 bakkers – van wie ongeveer een kwart met een afstand tot de arbeidsmarkt – met de hand vele worstenbroodjes per week in bakkerijen in Den Bosch, Vught en Sint Michielsgestel. Ze leveren onder andere aan horecazaken. Er zijn inmiddels ook glutenvrije, halal en veganistische varianten, evenals experimenten met asperges, truffel en bierdeeg. Maar de basis is het traditionele Brabantse worstenbroodje!

Remco, De Worstenbroodjesbakker
www.keilekker.nl

ASPERGEKWEKERIJ VERHOEVEN

Wekelijkse lokale 073 wisseldeelnemer van box nr2

‘Wij telen geen asperges, wij maken gezond eten’ (Erik Verhoeven). Al ruim 40 jaar nemen wij die verantwoordelijkheid. Daarom is Verhoeven asperges al sinds 1975 een begrip. We houden van onze asperges en behandelen ze met veel passie. Voor U. Door onze kleinschaligheid zijn we direct betrokken bij de teelt. Bij ons treft u geen bestrijdingsmiddelen aan. Wij voeden/verzorgen onze planten met natuurlijke producten, waardoor ze een beter afweersysteem opbouwen en beter bestand zijn tegen schimmels en ziekten. Zeg maar dat wij al biologisch waren voordat het woord werd uitgevonden. En dat proef je!

www.asperges-verhoeven.nl

TOF KOEKIE

Wekelijkse lokale 073 wisseldeelnemer van de PAASBOX

“Tof Koekie is dé plek voor ouders, grootouders en hun (klein)kinderen. Zes dagen per week geopend voor ontbijt, lunch en borrel en altijd vers gebakken taarten, cakes en natuurlijk Tof Koekies. Terwijl kinderen spelen in de speelhoek, in de box/speelhuisje of tekenen op de reusachtige krijtmuur, geniet jij van een heerlijke koffie van Sampietro Specialty Coffee, biologische thee en verse sappen of van één van onze speciaalbieren. Ook voor kinderfeestjes, familiefeestjes, babyshowers en een originele High Tea zit je bij Tof Koekie gebakken”.

www.tofkoekie.nl

FLEURABEILLE

Wekelijkse lokale 073 wisseldeelnemer van box nr4

Professioneel imker Frank Wilmink zorgt voor de heerlijke honing uit eigen imkerij. Imkerij ‘Bijenwerkplaats’ is gelegen in de omgeving van Den Bosch, Rosmalen, Haaren en Dieteren (Midden-Limburg).Onze honing is lokaal en van Nederlandse afkomst. Dat is erg belangrijk, omdat er geen onnodige kilometers brandstof verbruikt wordt om honing van ver te halen. De honing zou in grote vaten vervoerd en verwarmd moeten worden om dan vervolgens weer in kleine potjes afgevuld te worden. Bij het verhitten gaan belangrijke inhoudsstoffen, zoals enzymen en stuifmeelkorrels verloren en dat maakt honing juist zo voedzaam. Naast honing produceert Karien van Rijst biologische bloemen  op twee lokaties: Parktuinderij De Es in Haaren en sinds april 2019 op de Engelse Dijk in Den Bosch een bloemenpluktuin.

www.bijenwerkplaats.nl

LANDWINKEL VALENKAMP

Wekelijkse lokale 073 wisseldeelnemer: in de Koningsbox

In onze Landwinkel vind u alles voor de dagelijkse en bijzondere boodschappen;

Onbespoten groenten uit eigen moestuin, dagverse eitjes van onze kippen, fruit, zuivel, vlees en streekproducten. Bij ons kunt u ook terecht voor bijzondere cadeautjes.

Daarnaast ligt er op ons erf het blote voeten pad. Een leuk uitje voor jong en oud.

www.landwinkelvalenkamp.nl

BARRIQUE

Wekelijkse lokale 073 wisseldeelnemer van de BBQ box

arrique Culinair & Cadeau, waar de monumentale voorgevel uit 1910 het pand weer zijn oorspronkelijk aanzicht geeft, is een winkel voor de culinaire levensgenieter. Zij die van lekker eten en drinken houden kunnen, eventueel al proevend, een reis rond de wereld maken aan de Vughterstraat 27.

Verrassend uniek zijn de vele oliën, azijnen, single malt whisk(e)y’s, grappa’s en likeuren die voor u ‘vers getapt’ worden. U maakt een keuze uit het uitgebreide assortiment flesjes en laat deze door ons met het gewenste product afvullen. Elk product, ook de verpakte specialiteiten als koffie, thee en de vele delicatessen als verse truffel en truffelproducten, gaan de winkel uit als een culinair, creatief cadeau voor een ander of voor u zelf.

www.denbosch.barrique.nl

TUIN JOOP

Wekelijkse lokale 073 wisseldeelnemer: in de Moederdagbox

Tuinjoop T-huis, niet alleen voor kruidenthee.
Nu in de online winkel (www.tuinjoop.com/winkel) veel zadenzakjes van (eetbare) bloemen, (bijzondere en wilde) groente en (geneeskrachtige, wilde en keuken) kruiden.
En in de offline winkel (Ernst Schumacherstraat 26, ‘s-Hertogenbosch) kruiden-, groente- en heeeeel veel tomatenplantjes

www.tuinjoop.nl

073 WEBSHOP